Konferencja prasowa 24.10.2016

BIURO PRASOWE

/ Konferencja prasowa 24.10.2016

Konferencja prasowa 24.10.2016

Legalna Kultura zapowiada nowe projekty. Koniec wymówek, czas na kulturę z legalnych źródeł.

Mam poczucie, że w całej Europie skończył się czas milczenia wokół piractwa internetowego – powiedziała Kinga Jakubowska, prezes Fundacji Legalna Kultura, na Śniadaniu Prasowym, które odbyło się w poniedziałek 24 października w warszawskim Kinie Kultura. Na spotkaniu z dziennikarzami Legalna Kultura i artyści wspierający jej działalność podsumowali 3. edycję ogólnopolskiego projektu Kultura na Widoku i zaprosili do uczestnictwa w projekcie Otwarte Drzwi do Kultury, który skierowany jest do mieszkańców małych miejscowości. Zapowiedziana została międzynarodowa konferencja zatytułowana „Europejska kinematografia wobec wyzwań cyfrowej rzeczywistości”, którą Legalna Kultura organizuje 9 grudnia 2016 we Wrocławiu, dzień przed 29. ceremonią wręczenia Europejskich Nagród Filmowych.

Na Konferencji pojawili się Zbigniew Wodecki, Anna Dereszowska, Michał Urbaniak, Joanna Jabłczyńska, Kinga Dębska, Anna Cieślak, Anna Kazejak, Rafał Królikowski, Monika Borzym, Andrzej Saramonowicz, Rafał Kosik. Konferencję swoją obecnością uświetnili również Małgorzata Augustyniak – Wiceprezes Zarządu AMS SA, Wiesław Witek - dyrektor Zarządu Transportu Miejskiego w Warszawie oraz Michał Perczak - szef marketingu GLS. Konferencję poprowadził Łukasz Maciejewski.

Informacja prasowa po konferencji

Zdjęcia z konferencji